Apel la bunătate

Apel la bunătate

Duminica aceasta a fost rânduită Evanghelia Bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr. Cu acest prilej Părintele paroh Costel Burlacu, în cuvântul său de învățătură, a arătat că „nici bogăția nici sărăcia nu sunt condiții de mântuire” așa cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, însă ele pot fi prilej de a câștiga Împărăția cerurilor.

Părintele a mai adăugat că „Dacă duminica trecută vă îndemnam și vă rugam pe dumneavoastră «să nu mai veniți cu mana goală la biserică, să veniți cu cineva, cu un creștin», de data aceasta rugămintea care vi se dă este să schimbați lumea prin bunătatea dumneavoastră. Aceasta este posibilitatea de a schimba această lume. Trăim vremuri asemeni celor trăite de primii creștini, când vedem, este o aversiune înverșunată împotriva Bisericii. Iar noi trebuie să răspundem cu bunătate pentru că suntem ai lui Hristos.”

De asemenea a mai îndemnat și la lectura Sfintei Scripturi, sau Biblia cum mai este numită colecția de cărți scrise sub insuflarea Sfântului Duh, arătând că în aceasta se găsesc răspunsuri la toate întrebările noastre.

La finalul cuvântului său, Părintele paroh a făcut un apel la credincioși să fie solidari cu cei ce au ars în Clubul Colectiv din București, și cei care îndeplinesc condițiile, să facă donație de sânge pentru salvarea vieților celor din spitale. „Aș vrea să vă îndemn să aveți grijă unde lăsați să meargă pașii copiilor dumneavoastră. Să fim cu luare aminte la locurile unde merg copiii noștri, unde mergem noi și în ce condiții și în ce viață trăim.” a subliniat părintele.