„Jocurile copilăriei în aer liber”, la Parohia noastră

„Jocurile copilăriei în aer liber”, la Parohia noastră

Departamentul pentru tineret al Parohiei Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Rusul– Brâncuşi, a organizat sâmbătă, 26 septembrie 2015, începând cu ora 11:00, în curtea centrului social de zi din cadrul parohiei, activitatea Jocurile copilăriei în aer liber.

La eveniment au participat copii din parohie şi din cadrul Centrului ocrotit de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Sub supravegherea personalului abilitat din cadrul Centrului, a părinţilor şi a membrilor Departamentului pentru tineret al parohiei, copiii au avut ocazia să sară elasticul sau coarda, să joace diferite jocuri precum: raţele şi vânătorii, castelul sau să deseneze pe asfalt.

„Evenimentul şi-a propus să readucă în prim plan frumusețea jocurilor copilăriei de altădată care astăzi au început să se piardă. Astăzi, rareori mai vedem copii alergând în aer liber sau jucându-se cu alți copii «De-a prinselea, De-a v-ați ascunselea» sau «sărind elasticul». Jocurile copiilor de astăzi sunt pe tabletă, telefon sau console”, a spus Călin Irinel din cadrul Departamentului pentru tineret al Parohiei Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Rusul– Brâncuşi.

„În cadrul acestui eveniment organizat de către Departamentul pentru tineret al Parohiei «Sfântul Ioan Rusul» şi «Acoperământul Maicii Domnului – Brâncuşi», sub sloganul «Joacă-te ca altădată», părinţii au fost invitaţi să-şi reamintească jocurile de ieri și să le transmită şi copiilor lor. Aceste jocuri contribuie atât la dezvoltarea fizică a copiilor, cât şi la dezvoltarea emoțională, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile de comunicare, creativitatea și lucru în echipă”, a precizat părintele paroh Costel Burlacu.

***

Proiectul Centrul de zi Sfinții Împărați Constantin și Elena este rezultatul parteneriatului dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Parohia Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ioan Rusul. Centrul de zi Sfinții Împărați Constantin și Elena este un centru de zi cu caracter social la nivelul comunităţii locale care îşi propune susţinerea familiilor din sectorul 6 prin acordarea unui ajutor în ceea ce priveşte integrarea preşcolară a copiilor.